Lezingen

Op basis van mijn ervaring als minister, ambtenaar, politicus en ondernemer heb ik een aantal lezingen voor u samengesteld. Lessen die ik heb geleerd, gelardeerd met (persoonlijke) ervaringen, vormen de basis voor iedere lezing die verder op uw wensen afgestemd kan worden. Er zal ruim voldoende tijd worden ingeruimd voor interactie met het publiek. Én er mag gelachen worden.

Mijn leven als minister. Persoonlijke anekdotes.
Ik heb een aantal bijzondere, spraakmakende en spannende ervaringen voor u op een rijtje gezet, waar ik op een nuchtere en humorvolle manier over kan vertellen. Wat ging goed en wat niet.

De Haagse kaasstolp. Hoe werkt politiek Den Haag.

Met als achtergrond mijn ervaring met en kennis over de mensen die een rol spelen in de Haagse politiek en de manier waarop processen worden vormgegeven kan ik u uiteenzetten hoe “Den Haag” werkt.

Verbeteren door te veranderen. De aanpak voor succes.

Dertig jaar heb ik gewerkt als leidinggevende in complexe (overheids) organisaties. Ik heb geleerd hoe mensen in beweging gebracht kunnen worden en op welke manieren door verandering verbeteringen te realiseren zijn. Daadkrachtig en betrokken.

Ondernemen en Politiek. Meer dan alleen tegenstanders.

Ondernemers lopen vaak aan tegen een overheid waarvan ze het gevoel hebben dat die eerder de zaak frustreert dan dat er meegewerkt wordt. De overheid heeft vaak het idee dat ondernemers alleen maar komen (over)vragen. Hoe kunnen beide tot elkaar komen.

Als u interesse heeft in een door mij te geven lezing, of als u een sprankelende “iron lady” zoekt om als dagvoorzitter op te treden, stuurt u dan een e-mail naar:

info@ritaverdonk.nl

 

Nieuws van Rita Verdonk