Column: De laatste!

Geplaatst op: donderdag 28 juni 2012

10 Februari 2011 schreef ik mijn eerste column voor de Spits en vandaag 28 juni 2012 schrijf ik de laatste. De nieuwe hoofdredacteur heeft de keus gemaakt om na de zomerperiode een aantal wijzigingen door te voeren en daarbij ben ik “gesneuveld”.

Natuurlijk respecteer ik zijn beslissing en zal ik na de vakantie met veel belangstelling de column lezen van mijn opvolger. Ik heb nu echter wel een probleem want ik heb ideeën voor nog wel vijftig columns en ik kan er in deze maar één bespreken. De keus is gevallen op een onderwerp dat ons iedere dag geld kost en dat is Europa.

Na Griekenland, Portugal, Italië en Spanje gaat nu Cyprus aan het Euro-infuus. Wederom een land dat we miljarden gaan betalen zonder dat daar een onderpand, tegenover staat. Als u een hypotheek afsluit voor uw huis en u betaalt niet dan kan de bank uw huis verkopen. Het huis is namelijk uw onderpand. Waarom eist onze regering niet van die landen dat ze bijvoorbeeld hun (lucht) havens als onderpand geven? Betalen ze uiteindelijk niet, dan zijn die (lucht) havens van ons. Dat lijkt misschien vreemd, doch als je bedenkt dat China op allerlei plaatsen in de wereld (lucht) havens bezit, dan valt dat wel mee.

De reden dat er geen onderpand wordt vereist is duidelijk, de zwakke Europese leiders houden liever elkaar de hand boven het hoofd dan dat ze opkomen voor de belangen van de burgers. Ook onze eigen premier doet daaraan mee: op Europees niveau meegaan met zijn collega’s die meer bevoegdheden en meer miljarden willen voor Europa en daarnaast in de Tweede Kamer afstand nemen van het overdragen van meer bevoegdheden en ons steeds verzekeren dat het geld wel terugkomt. Aan slappe leiders gaat ons land ten onder.

Terug naar het nieuws overzicht
Nieuws van Rita Verdonk