Column: Een hartverwarmend initiatief.

Geplaatst op: donderdag 1 december 2011

Nederland is weer een “hartverwarmend initiatief” rijker, zo las ik in mijn ochtendkrant.

“Bejaarde of zieke Hagenaars die deze winter last hebben van sneeuw voor hun deur, worden door hun buren uit de brand geholpen. De gemeente deelt binnenkort in het chique Haagse Hout twintig sneeuwschuivers uit waarmee vrijwilligers de stoepjes van hulpbehoevende buurtgenoten sneeuwvrij kunnen maken.”

Voor diegenen die Den Haag niet zo goed kennen, de Haagse Hout is een stadsdeel van Den Haag en bestaat onder andere uit de wijken Marlot en Benoordenhout. Beide zeer welvarende wijken. De site van de Haagse Hout meldt bovendien dat Marlot behoort tot de buurten met de hoogste inkomens van de stad. De prijzen van te koopstaande huizen variëren er van 550.000 tot 1.400.000 euro.

En juist in die wijk zijn een paar flinke jongens bereid gevonden om er met de geleende sneeuwkrabbers aan de slag te gaan. Waarom dan juist in die wijk vroeg ik mij af. Reden daarvoor zo zegt het artikel is dat ze daar al tien jaar lang bezig zijn om de burgers te betrekken bij het schoonhouden van hun wijk.
Ja, dan wordt het natuurlijk ook wel tijd dat de buurt “tien krabbers aan een lange stok” te leen krijgt van de gemeente Den Haag. En dat is niet alles voor de gelukkige burgers van Marlot. Vol trots deelt woordvoerder mee dat de gemeente ook altijd snoeischaren uitleent zodat bewoners ook zelf aan de slag kunnen met het snoeien van het openbaar groen.

Ik pakte grinnikend een kop koffie en las voor de zekerheid het artikel nog een keer.
Nee, ik droomde niet.

Terug naar het nieuws overzicht
Nieuws van Rita Verdonk

Direct contact