Column: Het CDA is de weg kwijt

Geplaatst op: vrijdag 16 december 2011

Het CDA staat in de peilingen op 12 zetels en dat verwondert me niets.

Een paar feiten van de afgelopen weken:
De PVV en de VVD brengen naar buiten dat ze niets willen veranderen aan de hypotheekrenteaftrek. Het CDA voelt zich buitengesloten dus er volgt een wraakactie: het CDA is ineens tegen de invoering van de maximumsnelheid van 130 km per uur op 60% van de snelwegen. Let wel: het CDA is daarbij niet “voor altijd” tegen de 130 km maar men vindt dat dit wel “verantwoord moet gebeuren”. Geen principieel standpunt maar even dwarsliggen!

Mauro, u weet wel die “zielige” jonge asielzoeker uit Angola die volgens Links niet terug kan naar zijn vaderland, blijkt een moeder in Angola te hebben en een Angolees paspoort op zak. Hij heeft dus gewoon gelogen en bedrogen. De reactie van de CDA minister voor Immigratie en Asiel is niet dat je volgens de Tien Geboden niet mag liegen en dat Mauro dus naar Angola moet terugkeren. Nee zijn reactie is dat de Minister zich blijft inzetten om een studievisum voor Mauro te regelen. Het CDA is de partij van de normen en waarden niet meer.

De voorzitter van het CDA, Ruth Peetoom, heeft gezegd dat ze rekening houdt met een snelle val van het Kabinet. En dan? Weer maanden zonder Kabinet in deze economisch onzekere tijden voor de mensen in het land? Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

Sybrand van Haarsma Buma, de fractievoorzitter van het CDA zegt in een interview met NU.nl: “als we afstand doen van de EURO is de werkgelegenheid zo verdwenen .Met andere woorden ” Geen werk zonder de EURO”. Wat een suggestieve bangmakerij!

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het CDA is echt de weg kwijt!

Terug naar het nieuws overzicht
Nieuws van Rita Verdonk

Direct contact