Column: Oudejaarsavond: Doe maar normaal! (29-12-2011)

Geplaatst op: maandag 2 januari 2012

Er wordt geschreven over: vandalen, relschoppers, onruststokers, (auto-)brandstichters, ordeverstoorders en hufters. Gebiedsverboden worden toegepast en er wordt een meldplicht ingevoerd zodat het ergste gajes in ieder geval ’s nachts vastzit en geen ellende kan veroorzaken. In Den Haag is de hulp ingeroepen van de Koninklijke Marechaussee en in Rotterdam worden 1000 politiemensen ingezet om de rust enigszins te handhaven.

Zomaar een Oudejaarsavond in Nederland. Voor mij is het duidelijk: ik blijf gewoon binnen. En zo zullen velen van u er ook over denken.

Je zult echter maar dienst hebben bijvoorbeeld als ambulancemedewerker, of als politieagent of als verpleegkundige in een ziekenhuis. Ongeveer 75% van al deze hulpverleners heeft afgelopen jaar weleens te maken gehad met geweld, variërend van scheldpartijen en geduw en getrek tot daadwerkelijk schoppen en slaan. (Bron: Sire)

Onvoorstelbaar. Deze mensen doen “gewoon” hun moeilijke werk, zijn bij nacht en ontij in touw en krijgen “stank voor dank”. En dat terwijl 88% van de normale Nederlanders vindt dat hulpverleners ongestoord hun werk moeten kunnen doen. ( Bron: Sire) Waarom niet 100%? Worden al die ellendige verhalen dan veroorzaakt door die 12% abnormale Nederlanders?

Wat is de kans dat op Oudejaarsavond juist die 12% buiten rondloopt en rotzooi trapt?

Hierbij wens ik alle mensen die er op de laatste dag van het jaar op uit gaan om anderen te helpen een rustige en respectvolle avond. Ook wens ik alle normale Nederlanders een goede jaarwisseling.

Wat betreft de abnormale Nederlanders: over hen hoop ik op 2 januari niets in de krant te lezen

Terug naar het nieuws overzicht
Nieuws van Rita Verdonk

Direct contact