Column: WINTER 2012

Geplaatst op: donderdag 9 februari 2012

Eindelijk breekt de winter aan, het is al februari en we hebben nog (bijna) geen temperaturen onder het vriespunt gehad. De NS en Prorail laten zich meteen weer eens verrassen door Koning Winter. Urenlange wachttijden, treinen die helemaal niet rijden en geen/gebrekkige informatie voor de reizigers. Zoals gewoonlijk schuiven de twee organisaties elkaar de schuld in de schoenen. De NS maakte het helemaal bont toen ze afgelopen maandag het nieuws verspreidde dat ze alles (weer) onder controle had. 

Als je het bericht onder deze juichende kop las, werd duidelijk wat er echt aan de hand was. De NS had veel minder treinen ingezet met als gevolg weer lange wachttijden voor de reizigers. Een treinreis die normaal 40 minuten duurde, nam nu ineens meer dan 1,5 uur in beslag. Hoezo, alles onder controle? 

Eén troost voor reizigers die (eindelijk) een plekje in de trein hadden bemachtigd, ze konden dan wel langdurig genieten van het prachtige winterweer. Felblauwe lucht, een stralende zon, sneeuw op de weilanden en ijs op de sloten.  

Kijk eens om je heen en geniet even…..

Prachtig waren ook de beelden van het “Nederlands Kampioenschap Marathonschaatsen op Natuurijs”. We zijn weer twee kampioenen rijker: Yvonne Spigt en Jorrit Bergsma. 

En dan natuurlijk het grote toneelstuk, genaamd “De TOCHT”. Fantastisch al die nuchtere mannen die ons in “Nederlands met een Fries dialect” allerlei nieuwtjes vertelden over de aangroei van het ijs aan de bovenkant en de slijtage van het ijs aan de onderkant. Die met een zorgelijk gezicht allerlei getallen noemden onder de 15. Heel jammer dat het toneelstuk dit jaar (voorlopig) niet gespeeld gaat worden. 

Maar…..morgen wel weer ruimte in de krant voor ander nieuws.

Rijden alle treinen intussen weer?

 

Terug naar het nieuws overzicht
Nieuws van Rita Verdonk

Direct contact