CVmonitor en OTYS gaan partnership aan

Geplaatst op: donderdag 19 november 2015

Veenendaal, 19 november 2015 – De CVmonitor, een online platform om digitaal cv’s te checken en OTYS Recruiting Technology, ontwikkelaar van werving- en selectiesoftware, zijn een samenwerking aangegaan. Door koppeling van beide softwareplatforms kunnen klanten vanuit het OTYS-platform cv’s laten checken en keurmerken. Voor CVmonitor is OTYS Recruiting Technology (OTYS) de eerste commerciële integratie.

CVmonitor wil de arbeidsmarkt betrouwbaarder en transparanter maken. De sollicitant haalt zelf zijn/haar persoonsgegevens op bij diverse overheidsinstanties en slaat deze op in een digitale kluis. Zo is hij/zij zelf in de regie over deze gegevens. CVmonitor checkt de identiteit en de diploma’s. Werkgevers kunnen in één oogopslag aan het keurmerk zien of sollicitanten/medewerkers de vereiste papieren bezitten.

Tijdens het OTYS klantevent, in oktober 2015, werd de eerste launching customer bekend gemaakt, waarmee de samenwerking tussen CVmonitor en OTYS officieel van start ging. De aanwezigen op het OTYS klantevent hebben kennis kunnen maken met CVmonitor; het team van CVmonitor droeg de visie van het bedrijf uit en beantwoordde vragen. Alle klanten van OTYS kunnen nu als pilot gratis gebruik maken van background checking.

Jorrit Blok, CEO OTYS International, over de samenwerking: ‘CVmonitor levert een unieke dienst, die nog niet eerder op deze schaal geautomatiseerd is aangeboden in Nederland en Europa. Dergelijke technologie in combinatie met het OTYS-platform, kan op deze manier beschikbaar gemaakt worden voor meer dan duizend wervingsorganisaties, waarmee we in staat zijn aan deze belangrijke innovatie meer bekendheid te geven en ook het acceptatieproces ervan te versnellen.’

‘CVmonitor werkt graag intensief samen met partners om nieuwe, innovatieve oplossingen te implementeren voor onder andere het screenen van sollicitanten. Doel van de samenwerking met OTYS is het ontzorgen van hun klanten, doordat ze vanaf nu gebruik kunnen maken van onze snelle digitale dienst’, aldus oud minister Rita Verdonk, CEO van CVmonitor.

CVmonitor biedt een toonaangevende digitale procesorganisatie om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt op een veilige, snelle en slimme manier op elkaar aan te laten sluiten. Sollicitanten kunnen hun betrouwbaarheid bewijzen door hun cv bij CVMonitor te laten checken en zo zijn werkgevers zeker van gekwalificeerde medewerkers. Strategische overheidspartners hierbij zijn onder andere DUO (onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), het RDW, de dienst Justis en het Nuffic. www.cvmonitor.nl

OTYS ontwikkelt en levert recruitmenttechnologie voor HR en corporate recruiters, arbeidsintermediairs en jobboards. De organisatie staat bekend als de voorloper in ontwikkelingen, trends en technologie. Zo was OTYS de eerste met de introductie van recruitment apps en Linkedin-koppelingen. OTYS automatiseert alle recruitmentprocessen en levert software en websites gericht op alle processen die met in-, door- en uitstroom van mensen te maken hebben. Dat vertaalt zich in specialistische oplossingen voor werving en selectie, detachering, corporate HRM en vacaturebanken. OTYS heeft meer dan 1.000 klanten in Nederland, België, Frankrijk, Tsjechië, Engeland en de Verenigde Staten. Het bedrijf is in de afgelopen jaren onder andere opgenomen in de EBA, Deloitte Technology Fast50, Deloitte Emea Technology Fast500 en de FD Gazellen. Voor meer informatie: www.otys.nl.

          CVmonitor_logo_2

Terug naar het nieuws overzicht
Nieuws van Rita Verdonk