VANAF DE ZIJLIJN

Geplaatst op: donderdag 26 april 2012

Het Kabinet is afgelopen zaterdag gevallen.

Wilders kreeg (ook van alle media) de Zwarte Piet, Rutte was beteuterd en aangeslagen en Verhagen heeft intussen bekend gemaakt dat hij de politiek verlaat.Vier dagen is er ruzie geweest tussen de fractievoorzitters in de Tweede Kamer, niet over de vraag: “hoe nu verder” , maar over de datum van de verkiezingen. “Juni of September” bleek een vraagstuk van een ongekende gewichtigheid.Samson was vanaf het eerste moment heel duidelijk, het moest en zou juni worden, want dan zou een nieuw Kabinet in het najaar kunnen aantreden. Gelukkig bleken er ook verstandige mensen in zijn partij aanwezig te zijn, want na twee dagen deze boodschap zeer stellig verkondigd te hebben, draaide hij als een blad aan een boom en zei met dezelfde stelligheid dat september toch de beste optie was.(zelden een fractievoorzitter gezien die zo snel door de mand is gevallen…)
Afgelopen dinsdag was er een debat waarbij de fractievoorzitters, die allemaal hadden verklaard zich volop bewust te zijn van hun verantwoordelijkheid en van de urgentie om een oplossing voor de financiële problemen te vinden, alleen maar bezig waren om hun eigen straatje schoon te vegen en de coalitiepartijen voor rotte vis uit te maken.

Natuurlijk mag er kritiek zijn op de hele gang van zaken. Je zeven weken terugtrekken in: ”de witte vakantievilla” en er dan uiteindelijk nog met niets uitkomen is tenslotte niet iets om trots op te zijn. Maar had dat nou niet in een spreektijd van twee minuten gekund en daarna een debat over de toekomst van ons land? Dat debat vindt nu vandaag plaats en ik hoop van harte dat de fractievoorzitters in de Tweede Kamer, die de afgelopen dagen hun onvermogen hebben getoond nu wel in staat blijken te zijn om met constructieve oplossingen te komen.

Vanaf de zijlijn heel veel succes gewenst.

Terug naar het nieuws overzicht
Nieuws van Rita Verdonk