Over Rita

Rita Verdonk is, na afronding van de studie Sociologie, in 1983 in dienst getreden van het ministerie van Justitie. Haar eerste functie was adjunct-directeur van het Huis van Bewaring te Den Haag. Tot 1996 vervulde zij diverse directiefuncties in zowel penitentiaire inrichtingen als op het departement van Justitie. Daarna werd zij Directeur Staatsveiligheid bij de Binnenlandse Veiligheidsdienst. In 1999 trad zij in dienst van KPMG als manager bij de sectie “Openbare Orde en Veiligheid”.

Rita Verdonk was van 27 mei 2003 tot 22 februari 2007 minister in de Kabinetten Balkenende II en III.

Van 2007 tot juni 2010 was zij lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal, eerst voor de VVD en later voor de door haarzelf opgerichte politieke partij `Trots op Nederland`.

Vanaf december 2010 is Rita Verdonk eigenaar-directeur van Rita Verdonk B.V. waar zij zich toelegt op advisering, coaching en het geven van lezingen. Zij richt zich vooral op het managen van complexe en lastige processen waarin overheid en ondernemers elkaar frustreren.

In 2012 heeft Rita Verdonk het bedrijf CVmonitor B.V. opgericht. Klik hier voor meer informatie.

Rita Verdonk is een authentieke vrouw die bekend staat om haar scherpe analyses die zij met humor en nuchterheid ten gehore brengt. Haar boodschap is dat iedereen verbeteringen in zijn of haar leven kan realiseren als je open staat voor verandering.

 

 

 

 

Nieuws van Rita Verdonk